Tag Archives: nga pandemia

Familjet shqiptare humbën 430 milionë euro nga pandemia

Viti 2020 ishte më i vështiri në historinë e tranzicionit që pas krizës së piramidave të ‘97-s. Për muaj me radhë aktiviteti ekonomik u paralizua, shumë individë mbetën të papunë, bizneseve u ranë shitjet, teksa shumë persona u përballën me kostot e lartë të kurimit dhe fatkeqësisht humbjet e jetëve ishin të larta. INSTAT ka publikuar vlerësimet gjysmëfinale të prodhimit …

Read More »

Miliona tonë mbetje plastike shtesë të prodhuara nga pandemia

BRUKSEL Pandemia e koronavirusit ka çuar në një rritje të konsiderueshme të mbetjeve plastike në mbarë botën. ”Sipas një vlerësimi, rreth 8,4 milionë tonë mbetje plastike u krijuan nga pandemia në 193 vende që nga gushti”, shkruajnë studiuesit nga Akademia Kineze e Shkencave Për krahasim, sipas Programit të Kombeve të Bashkuara për Mjedisin (UNEP), njerëzimi prodhon një total prej rreth …

Read More »

‘Kompania Nike’ u jep 1 javë pushime punonjësve në SHBA nga ndikimi i pandemisë

ompania Nike, u ka dhënë punonjësve të zyrave qendrore në SHBA një javë pushim, në mënyrë që të përmirësojnë shëndetin mendor, nga presionet e vazhdueshme si pasojë e pandemisë Covid-19. Marka e veshjeve sportive bëri me dije se punonjësit në selinë e saj në Oregon do të pushonin deri të premten, me udhëheqësit e lartë që inkurajonin stafin, që të …

Read More »