Tag Archives: në NATO:

Finlanda: Të shqyrtohet anëtarësimi në NATO pa Suedinë

Finlanda duhet të shqyrtojë opsionin e anëtarësimit në NATO pa Suedinë, tha sot për herë të parë ministri i Jashtëm finlandez, sipas AFP, pas bllokimit nga ana e Erdogan. Megjithatë, ai tha Finlanda dhe Suedia kanë thënë vazhdimisht se planifikojnë të anëtarësohen në NATO në të njëjtën kohë dhe kjo nuk ka ndryshuar, duke nënvizuar avantazhet e anëtarësimit të përbashkët …

Read More »

Sot 13 vite nga anëtarësimi i Shqipërisë në NATO

1 Prilli shënon sot 13 vite nga anëtarësimi i Shqipërisë në Organizatën e Traktatit të Atlantikut të Veriut, e njohur ndryshe si NATO. Shqipëria u pranua si vend aspirant në NATO, në vitin 1999, duke hyrë në një fazë me angazhime të intensifikuara të shtetit shqiptar dhe përkrahjen e ndërkombëtarëve. Po në të njëjtin vit, Shqipëria paraqiti për herë të …

Read More »

Kosova kërkon anëtarësim në NATO: Një ish-zyrtar i lartë amerikan shprehet kundër

Invazioni rus po shkakton ndryshime të papritura në terme të reagimit perëndimor dhe në qasjen e tyre në raport me shtetet që përkrahin Rusinë. Shembull, Gjermania bëri atë që zor do ta bënte më parë; pranoi që Rusia të përjashtohet nga SWIFT, hoqi dorë nga politika e kahershme për mosdërgimin e armëve në konflikte të huaja, mori vendim që të …

Read More »