Tag Archives: në Maqedoninë veriore

Bullgaria kundërshton rezultatet e regjistrimit në Maqedoninë veriore

3,504 bullgarë u identifikuan si bullgarë, ndërsa Bullgaria pretendon se ka mbi 100,000 bullgarë që jetojnë në Maqedoninë e Veriut. Ministria e Jashtme bullgare shprehu habinë dhe dyshimin për rezultatet e fundit të regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë veriore , sipas të cilave vetëm 3504 qytetarë, ose 0,19% e popullsisë së përgjithshme të vendit, u identifikuan si bullgarë. “Republika e Bullgarisë vazhdimisht ka theksuar …

Read More »