Tag Archives: Moai

Ishulli i Pashkëve dhe misteret e statujave Moai

Ishulli i Pashkëve, i njohur edhe si Rapa Nui, është një ishull i largët kilian, disa mijëra kilometra në perëndim të Amerikës së Jugut në Oqeanin Paqësor. I përshkruar si një ‘Disneyland’ arkeologjik, ishulli ka hyrë në imagjinatën popullore, falë ekzistencës së 887 statujave gjigante monolitike të quajtura Moai, të cilat i kanë habitur studiuesit që kur u vunë re për herë të parë nga eksploruesit evropianë. Në fakt, misteret që rrethojnë …

Read More »