Tag Archives: liberalizimi i vizave

PE miraton vendimin për liberalizimin e vizave

Parlamenti Evropian miratoi të martën vendimin për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës – me çka edhe procedurat për këtë çështje i afrohen fundit. Miratimi u bë pa votim, pasi nuk kishte asnjë kundërshtim. Një ditë më vonë, më 19 prill, do të nënshkruhet akti ligjor për liberalizimin e vizave, ndërsa hapi i vetëm që duhet të bëhet pas …

Read More »

Vendimi për vizat për Kosovën, të mërkurën në rend dite në takimin e ambasadorëve të BE-së

Miratimi i vendimit për liberalizimin e vizave për Kosovën pritet të jetë të mërkurën në rend dite në takimin e ambasadorëve të BE-së, në Bruksel. Në takimin e këtij grupi, të njohur si Coreper, vendimi pritet të miratohet pa diskutim, pasi për tekstin e tij, vendet anëtare të BE-së janë pajtuar më 22 nëntor, në një takim të këshilltarëve për …

Read More »

Presidenca çeke dorëzon Draftin me afat për vizat, ja deri kur pret reagimin e shteteve anëtare

Presidenca çeke e Bashkimit Evropian e ka dorëzuar tek shtetet anёtare draftin e ri tё tekstit pёr liberalizimin e vizave pёr Kosovёn por datёn e zbatimit e ka lёvizur pёr njё muaj, pёrkatёsisht nga nёntori nё dhjetor tё vitit tё ardhshёm. “Përjashtimi nga kërkesa për vizë do të zbatohet vetëm nga data e fillimit të funksionimit të Sistemit Evropian të …

Read More »

Ambasadori i Zvicrës: Do ta përpiqemi për liberalizimin e vizave të Kosovës

Të martën, Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë ka pritur në takim ambasadorin e Zvicrës në Kosovë, Thomas Kolly. Gjatë këtij takimi Kolly, ka thënë se do ta ngrisin zërin për liberalizimin e vizave për Kosovën. “Marrëdhëniet mes vendeve tona janë pozitive, jo vetëm për ju por edhe për ne. Ju keni shumë njerëz që kanë zhvilluar bizneset e …

Read More »