Tag Archives: kulturore

Maskëpunuesit në Majul, pjesë e trashëgimisë kulturore jomateriale e Indisë

Majuli, me një sipërfaqe prej 350 km2, ishulli më i madh lumor i Indisë, shtrihet plot krenari në mes të lumit të fuqishëm Brahmaputra. Ishulli është gjithashtu shtëpia e 22 satras (manastiret hindu dhe qendrat e artit), duke e bërë atë një vatër aktiviteti kulturor dhe artistik. Duke vizituar Majuli: Varka ku ishim dukej se kishte për qëllim të thyente …

Read More »

UNESCO: 207 objekte kulturore ukrainase të dëmtuara nga lufta

Duke përdorur imazhet satelitore para dhe pas, OKB-ja ka dokumentuar dëmtimin ose shkatërrimin e plotë të 207 vendeve kulturore në Ukrainën e shkatërruar nga lufta. Të dhënat po mblidhen në një platformë ‘online’ të krijuar posaçërisht, e cila fillimisht do të jetë e aksesueshme vetëm për ekspertët, por së shpejti do të hapet edhe për publikun, njoftoi dje Krista Pikkat …

Read More »