Tag Archives: kultivim sallate në Hënë

Sigurim ushqimi në hapësirë: kultivim sallate në Hënë

Studiuesit e Universitetit të Floridës thonë se kanë mbjellë bimë në dheun e marrë nga Hëna dhe kanë zbuluar atë, që një nga studiuesit e quan “bazën e ëndërrave eksploruese”. Është hera e parë, që shkencëtarët tregojnë se jeta mund të krijohet nga regolith-i, materiali i marrë nga sipërfaqja e Hënës. Ata thonë se zbulimi i tyre, i publikuar në …

Read More »