Tag Archives: kriza e cmimeve

Kriza e çmimeve godet mbarë Europën! Më të prekur janë të rinjtë dhe biznesi i vogël

Çmimet e rritura nga lufta ruse në Ukrainë po i bëjnë të papërballueshme kostot e jetesës në gjithë Europën. Të rinjtë janë kategoria më e prekur. Kjo 27-vjeçare greke, studente braktisi apartamentin 50 metra katrorë me qira, pasi nga 320 Euro në muaj tani duhej të paguante 500, 77% të pagës së saj nga puna part-time. Ka gjetur në Athinë …

Read More »

Kriza e çmimeve, shtrenjtimi do të ndihet më shumë në vjeshtë për shkak të mungesës së prodhimit vendas

flacioni në nivelet rekord të 6.7% në maj, është pasojë jo vetëm e asaj që po ndodh sot në bursa, por edhe faktit se Shqipëria ka një nivel të ulët të prodhimit vendas. Ekspertët vlerësojnë se rritja e çmimeve do të na shoqërojë për një periudhë afatgjatë dhe pasojat e vërteta do të ndihen në vjeshtë, kur konsumi do të …

Read More »

Në kulmin e krizës së çmimeve, qeveria tenderon mbi 14 milionë euro karburante

Qeveria ka vendosur që në kulmin e krizës së çmimeve të hidrokarbureve të vijojë si normalisht blerjen e karburanteve për nevojat e saj. Agjencia e Blerjeve të Përqendruara, një institucion nën  varësinë e Ministrisë së Brendshme hapi këtë të enjte një procedurë prokurimi për blerje karburantesh me një fond limit prej 14 milionë euro përmes marrëveshjeve kuadër. Në varësi të …

Read More »