Tag Archives: KLSH

“Gropa” e pensioneve, KLSH: Të ardhurat nga kontributet nuk mjaftojnë për mbulimin e shpenzimeve të skemës

22 herë është ndryshuar ligji i pensioneve në Shqipëri, por skema vazhdon të jetë një gropë e madhe buxhetore. Pas auditimit në Institutin e Sigurimeve Shoqërore, KLSH ka dalë në përfundimin se as reforma e pensioneve e bërë nga qeveria në vitin 2014 nuk I ka dhënë zgjidhje problematikave të skemës së sigurimeve shoqërore në vend, e cila për të …

Read More »

Bypass-et Fier dhe Vlorë, KLSH: Kostot e paparashikuara u rritën me 4.6 milionë euro

Bypass-et e Fierit dhe të Vlorës tashmë të hapur për trafikun kanë kaluar në sitën e Kontrollit të Lartë të Shtetit i cili ka dalë në përfundimin se zbatimi ka shfaqur problematika të shumta. Në një auditim me objekt mbi përputhshmërinë e projektit të “Ndërtimi i Bypass -eve Fier dhe Vlorë” në Autoritetin Rrugor Shqiptar” nënvizohen disa nga këto problematika …

Read More »

KLSH zbulon skemën si u rrit me 2 milionë euro vlera e 3 projekteve të Fondit të Sigurimit Shëndetësor

Detyrimet e prapambetura të qeverisë vitet e fundit po krijohen më së shumti nga prokurimi i punëve dhe shërbimeve publike me kosto shumë më të larta se parashikimet fillestare. Kjo procedurë përveçse bëhet në thyerje të ligjeve dhe udhëzimeve për menaxhimin e buxhetit të shtetit, po bëhet shkak për krijimin e detyrimeve të prapambetura. Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) …

Read More »

KLSH: Shkelje në tenderin 5 milion Euro të Salillarit

Procedura e tenderit 5 milion euro, e fituar nga Salillari, për ndërtimin e aksit Rruga e Kombit-Aeroporti i Kukësit, është e dyshimtë. Pikëpyetjet për këtë tender shtohen edhe me shumë pas auditimit të KLSH, ku konstatohet se qeveria nuk kishte parashikuar fonde për ndërtimin e kësaj rrugë në buxhetin e vitit 2021. Kontrolli i Lartë i Shtetit ka ngritur pikëpyetje …

Read More »

KLSH nuk lejohet të bëjë audit te Emergjencat Civile, Arben Shehu i bën thirrjen urgjente drejtorit

Auditi i Kontrollit të Lartë të Shtetit pranë emergjencave civile është bllokuar, pershkak se drejtori i emergjencave eshte me pushime. Burime për gazetaren Anila Hoxha tregojnë se grupi i auditit pasi ka mbërritur për të kryer kontrollet pranë emergjencave, specialistët i kanë pohuar grupit të kontrollit se drejtori i emergjencave është me pushime dhe nuk mund të lejojnë askënd për …

Read More »

KLSH kallëzon në SPAK 5 funksionarë të lartë të Ministrisë së Brendshme, zbardhen akuzat e rënda

Kontrolli i Lartë i  Shtetit ka kallëzuar në SPAK 5 funksionarë të lartë të Ministrisë së Brendshme me akuzën abuzim me tenderat. Njoftimi i plotë i KLSH: Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) ushtroi auditim financiar dhe përputhshmërie në Ministrinë e Brendshme, duke i kushtuar vëmendje të posaçme çështjeve që lidhen me aktivitetin ekonomiko-financiar të saj për vitet 2018, 2019 …

Read More »

Zjarret masive kanë ‘pushtuar’ vendin, KLSH hidhet në aksion dhe merr vendimin e menjëhershëm

Zjarre të shumta kanë pushtuar ditët e fundit vendin tonë, në lidhje me situatën e rënduar që vazhdon të paraqitet ka nisur kontrollin e menjëhershëm Kontrolli i Lartë i Shtetit. Me urdhër të kryetarit të KLSH-së, Arben Shehu, kontrollet kanë nisur në të gjitha hallkat e strukturave të reagimit kundër zjarrit. Inspektorët e KLSH-së do të verifikoj menaxhimin që po …

Read More »

Abuzime me ndihmën sociale, KLSH: Degët e ISSH kanë mashtruar edhe Bankën Botërore

Degët e Institutit të Sigurimeve Shoqërore kanë raportuar të dhëna të pasakta për ndihmën sociale. Nuk janë të pakta rastet kur organizatat ndërkombëtare kanë kërkuar që në Shqipëri të rriten kontrollet ndaj institucioneve që merren me ndihmat ekonomike dhe sociale. Gjithashtu të shumta kanë qenë edhe denoncimet nga qytetarët, se degët përgjegjëse nuk tregohen korrekte në shpërndarjen e asistencës sociale. …

Read More »