Tag Archives: hiqen nga lista e votuesve shqiptaret

Zgjedhjet presidenciale, Serbia heq nga listat e votuesve rreth 6 mijë shqiptarë

Rreth 6 mijë qytetarë janë hequr nga listat e votuesve në Serbi, kur ndajnë vetëm pak ditë nga zgjedhjet presidenciale. Sipas Euractiv, votuesit janë hequr nga listat për shkak se janë shqiptarë. Lugina e Preshevës në jug të Serbisë është shtëpia e një popullsie të madhe shqiptare. Sipas një kërkimi prej vitesh nga një akademike dhe ish-banore e zonës, Flora Ferati …

Read More »