Tag Archives: Forumi Ekonomik Boteror

‘Forumi ekonomik botëror’: Pse ne do të duhet të punojmë më gjatë se prindërit tanë?

Plani i Kinës për të “zvarritur gradualisht” moshën ligjore të pensionit të vendit ka arritur të bashkojë një shumëllojshmëri të gjerë njerëzish rreth një ndjenje të vetme: atyre nuk u pëlqen. Si një vend që kërkon mënyra për të adresuar faktin se mund të mos ketë punëtorë të mjaftueshëm që paguajnë në sistemin e tij të pensioneve për të mbështetur …

Read More »

Zelensky do t’u drejtohet liderëve botërorë në Davos

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky do t’u drejtohet liderëve botërorë të mbledhur në Davos, Zvicër, për Forumin Ekonomik Botëror (WEF).   Asnjë zyrtar apo kompani ruse nuk do të jetë i pranishëm në mbledhjen ndërkombëtare të liderëve politikë dhe industrialë.   Por një delegacion ukrainas, përfshirë ministrin e Jashtëm, e ka bërë udhëtimin, shkruan BBC. “Kërkesa kryesore për të gjithë botën …

Read More »