Tag Archives: Federico Fellini

HOMAZH, SOT NE PERVJETORIN E VDEKJES Federico Fellini

Albert Vataj Udha e gjatë nga karikaturisti te skenaristi, për të kulmuar te regjisori emblemë i kinematografisë Federico Fellini (1920–1993) krijoi një grup veprash kaq të dallueshme dhe menjëherë të dallueshme sa që ka një mbiemër që mban emrin e tij: Felliniesque. Një nga regjisorët më të dekoruar në historinë e filmit – duke përfshirë katër Çmime Oscar për filmin …

Read More »