Tag Archives: fakultete

“Imagjinoni një universitet me fakultete të ndërtuara si më poshtë:

Heredoti dhe Tioklidi jepnin leksione mbi historinë e Greqisë, ndërsa Giboni mbi rënien e Romës. Platoni dhe Tomas Akuini trajtonin metafizikën sëbashku; Fransis Bejkon dhe Xhon Stjuart Mill diskutonin logjikën e shkencës; Aristoteli, Spinoza dhe Emanuel Kant ndanin skenën mbi problematikat morale; Makiaveli, Hobsi dhe Xhon Loku flisnin për politikën. Mund të merrje një seri kursesh në matematikë nga Euklidi, …

Read More »