Tag Archives: Evgeni Jevtushenko?

Visar Zhiti: Si ta kujtojmë poetin Evgeni Jevtushenko?

Poeti sovjetiko-rus Evgeni Jevtushenko, më 1 prill bën 5 vjet nga ikja nga kjo jetë, por këtë vit, ai ka dhe 90-vjetorin e lindjes (18 korrik 1932). Është poet i njohur dhe kompleks, poezia e tij është e lidhur dhe me Shqipërinë, ai ka ardhur në Shqipëri, ka poezi për Shqipërinë dhe gjatë kohës kur sundonte realizmi socialist, ai përflitej …

Read More »