Tag Archives: epoka berishiste

Mos harroni 28 majin e epokës berishiste, dasmën e gjakut në Sheshin “Skënderbej”

Nga Xhovan SHYTI – Forcat e policisë qenë rreshtuar përpara hyrjeve për në Sheshin “Skenderbej” dhe nuk pranonin ti lejonin protestuesit të cilët vazhduan të marshojnë duke mos e përfillur shkopin e gomës. Kaluan vetëm pak minuta dhe në atë shesh, ku katër vjet më parë partia në pushtet i kishte bërë thirrje shqiptarëve tia jepnin votën pasi vetëm nëpërmjet …

Read More »

26 maji i epokës berishiste, që i vuri përfundimisht zgjedhën votuesve shqiptarë

Nga Xhovan SHYTI – Zgjedhjet e Përgjithshme  Parlamentare të 26 Majit të vitit 1996 janë njolla e madhe e turpit që klasa dhe pushtet-politika ka gatuar përgjatë këtyre viteve të ikura në paskomunizëm. Ato treguan se ç’janë në gjëndje të bëjnë politikanët ordinerë për të mbajtur kolltukun e pushtetit. Në këto zgjedhje, ku dajaku doli nga mylli dhe gjaku plasi …

Read More »