Tag Archives: Egjra

“QË KUR VALLË ÉGJRA BËHET SHKAK PËR TË REFUZUAR GRURIN?”

Robert Martiko Sa aktuale janë sot, sidomos në Shqipëri, këto fjalë të Viktor Hygosë, në mënyrë që mendimi i lartë intelektual, të mos mbetet i plogësht, por të përpiqet për të rilindur shpirtërisht shoqërinë… “William Shakespeare”, vepër e Viktor Hygosë, është një manifest romantizmi, që lexuesit i vjen në dorë nga përkthimi i Ermira Godos dhe gjyshit të saj: Abdulla …

Read More »