Tag Archives: dijen njerëzore

Dr. Bledar Kurti: SHKOLLA E ATHINËS, Vepra që përmban të gjithë dijen njerëzore

Teksa Michelangelo pikturonte kubenë e Kapelës Sistine në Vatikan, pak metra më tutje, një artist tjetër, po pikturonte një afresk që do hynte në histori si një prej kryeveprave të botës. Ky artist ishte Raffaello Sanzio da Urbino (1483-1520) i cili sot njihet, pas Leonardo da Vinci dhe Michelangelo, si figura e tretë e trinisë artistike më të rëndësishme të Rilindjes së …

Read More »