Tag Archives: dhe Rusisë

Rinisin bisedimet e paqes ndërmjet Ukrainës dhe Rusisë

Kanë rinisur bisedimet ndërmjet Ukrainës dhe Rusia. Ato po zhvillohen online. Ndërsa në fillim të javës delegacionet u takuan ballë për ballë në Stamboll, Turqi. Zyra presidenciale e Ukrainës, e cila citoi negociatorin ukrainas Mykhailo Podolyak, konfirmoi se bisedimet ishin zhvilluar, por nuk dha detaje të mëtejshme. Këtë javë u duk se kishte pasur një përparim të mundshëm në bisedimet e paqes …

Read More »

Arsyet e reja të aleancës së ngushtë midis Kinës dhe Rusisë

Nga James Stavridis “Bloomberg” Gjatë dekadave të fundit të Luftës së Ftohtë, midis Bashkimit Sovjetik dhe Kinës kishte shumë pak bashkëpunim apo rreshtim në të njëjtën llogore. Rusët kishin një prani ushtarake globale shumë më të zhvilluar, një nivel më të lartë ambiciesh për të imponuar ideologjinë e tyre tek të tjerët, dhe sigurisht edhe një ekonomi shumë më të …

Read More »