Tag Archives: destabilizimin e Perëndimit

Vazhimi i Luftës në Ukrainë rrezikon destabilizimin e Perëndimit

Nga Gideon Rachman “Financial Times” Në aleancën perëndimore ekziston një besim në rritje mbi trajektoren e luftës në Ukrainë. Ky besim është i justifikuar, por potencialisht i rrezikshëm. Është e dukshme që për Rusinëpushtimi ka shkuar shumë më keq, sesa guxuan të shpresonin shumica e njerëzve në Perëndim. Aleatët perëndimorë kanë befasuar edhe veten e tyre me forcën, shpejtësinë dhe unitetin e kundërpërgjigjes së tyre, me sanksionet e pashembullta të vendosura ndaj Rusisë, dhe me ndihmën e madhe ushtarake që …

Read More »