Tag Archives: dënohet me burg përjetë

Ish-presidenti afrikano-jugor dënohet me burg përjetë, arsyeja

Ish-presidenti i Burkina Faso, Blaise Compaoré është dënuar me burgim të përjetshëm pasi u shpall fajtor për bashkëpunim në vrasjen e paraardhësit të tij Thomas Sankara në vitin 1987, duke përfunduar një gjyq historik dhe një kërkim dekadash për drejtësi. Sankara, një ikonë marksiste e pan-Afrikanizmit e përshëndetur në të gjithë Afrikën dhe më gjerë, u vra së bashku me …

Read More »