Tag Archives: Cfare ndodh

Çfarë ndodh nëse ushqimi ju hyn në mushkëri?

Indi i quajtur epiglotis parandalon futjen e ushqimit në mushkëri duke mbuluar trakenë ose grykën tuaj ndërsa gëlltiteni. Herë pas here ndodh që ju aksidentalisht të çoni ushqim në trake gjatë kohës që jeni duke ngrënë. Por nëse jeni të shëndetshëm dhe keni një sistem të fortë imunitar, mund të mos keni ndonjë ndërlikim nga një incident i izoluar. Futja …

Read More »

Çfarë ndodh para një infarkti: Mos bëni panik nëse keni dhimbje gjoksi

Sipas një studimi të ri të kryer nga studiuesit në Danimarkë, i cili u prezantua në konferencën e fundit të Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë, dhimbja në gjoks ndodh vetëm një në pesë raste Mjekët atje analizuan të dhënat e mbledhura nga 4.000 pacientë, midis viteve 2016 dhe 2018, të cilët pësuan një sulm në zemër jashtë spitalit dhe të cilët …

Read More »