Tag Archives: AURENC BEBJA

Në kërkim të hebrenjve nëpër Shqipëri, detaje të rralla në rrëfimin e udhëtimit të Max Loeb

Nga Aurenc Bebja “La Tribune Juive” ka botuar, me 29 nëntor 1935, në faqen n°845 të numrit të saj 48, rrëfimin e udhëtimit të gazetarit Max Loeb në Shqipëri, asokohe në kërkim të gjurmëve të komunitetit hebre, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : Një mbretëri me 50 hebrenj ! Shqipëria, …

Read More »

1913/ Intervista me Isa Boletinin, çfarë thoshte për Shkodrën dhe Janinën

Nga Aurenc BEBJA – “La Stampa” ka botuar, të premten e 4 prillit 1913, në faqen n°2, intervistën e Isa Boletinit me gazetën “Corriere d’Italia”. Shpresat dhe shqetësimet e Isa Boletinit Romë, 3 prill. “Corriere d’Italia” i kërkoi Isa Boletinit, liderit të njohur shqiptar i cili është aktualisht në Romë, përshtypjen e tij për Shkodrën dhe Janinën në rast se …

Read More »