Tag Archives: Arbitrazh

Kosova fiton çështjen në Arbitrazh, shpëtohen 45 milionë euro, Kurti: Kjo është fitorja e tretë e radhës

Kosova ka fituar në arbitrazhin ndërkombëtar ndaj kompanisë Devolli në rastin e “Dardafonetit”. Nga ky rast shteti ka shpëtuar 45 milionë euro. Deri tani Kosova ka fituar edhe rastet “Bedri Selmani”, dhe “IuteCredit”, duke shpëtuar 145 milionë euro. Kryeministri Albin Kurti ka njoftuar se nëpërmjet Avokaturës Shtetërore, Kosova ka fituar në arbitrazhin ndërkombëtar ndaj kompanisë Devolli në rastin e “Dardafonetit”. …

Read More »

Belinda Balluku fundos Shqipërinë me 100 milionë euro në Arbitrazh për Koncesionin e Kontenierëve

Ndërprerja e njëanshme e koncesionit të terminaleve të Portit të Durrësit nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë mund t’u kushtojë shqiptarëve mbi 100 milionë euro gjobë. Arbitrazhi ndërkombëtar i Bankës Botërore, ku Kurum ka depozituar padinë që më 23 shtator të 2020, ka nisur procesin e administrimit të provave dhe dokumentacioneve të dosjes. Ky është hapi i fundit …

Read More »