Tag Archives: analistet serb

Analistët serbë: Rusia do ta përdor gazin si mjet për detyrim politik ndaj Serbisë

Bisedë jashtëzakonisht e mirë dhe çmimi i volitshëm. Me këto fjalë, presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq e përshkroi telefonatën me homologun rus, Vladimir Putin. Megjithatë, disa analistë theksojnë se përveç çmimit ekonomik, fshihet edhe çmimi politik i gazit, i cili mund t’i kushtojë shtrenjtë Serbisë. Ekspertët e energjetikës thonë se aktualisht është 310 dollarë për metër kub dhe se gjatë …

Read More »