Tag Archives: albanolog gjerman

Ndahet nga jeta albanologu i shquar gjerman Peter Bartl

#inmemoriam #PeterBartl Akademia e Shkencave njofton me hidhërim ndarjen nga jeta të albanologut të shquar gjerman Peter Bartl, në moshën 84-vjeçare. Peter Bartl ka lindur në vitin 1938 në Cottbus. Pas studimit të historisë së Europës Lindore, sllavistikës dhe turkologjisë, ka botuar një sërë studimesh historike rreth Europës juglindore e më ngushtë Shqipërisë. Prej vitit 1980 e deri më 2004 …

Read More »