Serbët sulmojnë tabelat shqip në Luginën e Preshevës

 

Ngjarjet e ditës së sotme në pjesën veriore të Mitrovicës kanë pasuar me reagime negative të shumta në zonat kufitare mes Kosovës dhe Serbisë, por edhe në Luginën e Preshevës.

Në sinjalistikën rrugore në disa prej pikave nevralgjike të Luginla, nacionalistët serbë kanë sulmuar emërtimet shqip, duke i fshirë ato. Tabela që shihni në këtë fotografi është në rrethin në hyrje të Bujanocit, e cila siç duket prej duarve të pasionit të verbër serb, ka mbukuar emërtimin Preshevë. Akte të tilla gjatë mbrëmjes së sotme janl kryer edhe në pika të tjera të qendrave të banuara të Luginës ku jetojnë shqiptarët etnikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =