“EU Reporter”: Monika Kryemadhi pronare e llogarisë në Zvicër! Të dhënat i solli një burim anonim, do i dërgojë dhe në SPAK

Media me qendër në Bruksel “EU Reporter”, ka bërë një reagim zyrtar pas botimit të artikullit ku shkruhet se Monika Kryemadhi ka marrë para nga biznesmenët rusë të naftës, të lidhur me partinë e Putinit.

Mbrëmjen e kësaj të enjteje, “EU Reporter” i ka dërguar një përgjigje emisionit “Top Story” dhe tregon më shumë për investigimin e parave ruse.

Në përgjigjen e mëposhtme, Kryemadhi i ka dërguar një reagim medias në fjalë dhe mohon të ketë qenë aksionere në ndonjë kompani, apo të ketë llogari bankare në Zvicër.

Mirëpo “EU Reporter” bën një kundër-reagim dhe insiston se Kryemadhi është praonare e një llogarie bankare në Zvicër.

Media paralajmëron se dosjen do ja dërgojë SPAK-ut në Shqipëri dhe tregon se informacionet i janë dërguar nga një burim anonomi.

Përgjigja e plotë e medias me qendër në Bruksel “EU Reporter”:

Kryemadhi ëshë përgjigjur

A) nuk kam qenë asnjëherë aksionere e ndonjë kompanie në jetën time;

B) nuk kanë pasur kurrë një llogari bankare në Zvicër;

C) nuk kemi pasur kurrë marrëdhënie financiare me ndonjë firmë apo biznesmenë ruse, përfshirë edhe ata që ju pretendoni.

Përgjigje për Kryemadhin

A) Provat e pretenduara tregojnë qartë se Kryemadhi kishte një llogari bankare në Credit Agricole Suisse SA në Zyrih, Zvicër. Kryemadhi figurohet qartë si pronarja e kësaj llogarie.

B) Siç u tha më sipër, provat tregojnë se Kryemadhi ka marrë pagesa nga Holdem dhe ka bërë një pagesë për Vradus. Të dhënat e korporatave qipriote tregojnë se në kohën e transaksioneve, Holdem ishte në pronësi të tre kompanive të inkorporuara nga Ishujt e Virgjër Britanikë (BVI): Curol Investments Limited, Vollandes Assets Corporation dhe Kealy Worldwide Corp.

Sipas Reuters, Smuzikov dhe Kaplan u zbuluan se ishin përfituesit përfundimtarë pas një kompanie të inkorporuar në MB, Balkan Petroleum Holding Limited. Sipas të dhënave të korporatave në Mbretërinë e Bashkuar, Smuzikov u rendit si me ndikim ose kontroll të rëndësishëm.

Të dhënat e korporatave në Mbretërinë e Bashkuar tregojnë gjithashtu se kompania mëmë e drejtpërdrejtë e kompanisë britanike ishte Davolia Holdings, një tjetër kompani e inkorporuar në Qipro e regjistruar gjithashtu në të njëjtën adresë si Holdem. Davolia dhe Holdem kishin gjithashtu të njëjtin drejtor, Pantelitsa Chrusostomou.

Të dhënat e korporatave të Qipros tregojnë se Davolia ishte në bashkëpronësi në një pjesë të barabartë nga Vollandes dhe Dalia Global Corp, një kompani tjetër e inkorporuar nga BVI. Prandaj, Smuzikov dhe Kaplan duhet të kenë qenë gjithashtu pronarë të Vollandes dhe Dalia Global Corp dhe për rrjedhojë duhet të kenë pasur të paktën pjesërisht pronësinë e Holdem në kohën e transaksioneve me Kryemadhin.

Nga viti 2012 deri në vitin 2022, Vradus zotëronte tregtarin e naftës të inkorporuar në Rusi, OOO Magnatek, e cila u themelua nga Vitaly Savvin. Në një intervistë të vitit 2012 me Forbes, Savvin raportoi se ai vazhdoi të zotëronte Magnatek përmes Vradus. Prandaj, Savvin ishte pronari përfundimtar i Vradus.

Pretendimet janë dorëzuar nga një burim anonim, i cili do t’i dorëzojë dosjet në Strukturën e Posaçme Shqiptare Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − twelve =