Ministrja Xhaçka në Këshillin e Sigurimit të OKB-së: Me veprimet e gabuara Rusia është izoluar

Ministrja e Punëve të Jashmte Olta Xhaçka foli në Këshillin e Sigurimit të OKB-së rreth situatës në Ukrainë pas një viti luftë.

Xhaçka u shpreh se Rusia nuk ka bërë asgjë për të qenë krenare, por thjesht me veprimet e gabuara është izoluar më tepër.

Ndër të tjera ajo tha se lufta duhet të marrë fund dhe kjo gjë do të ndodhë, ndërsa agresionit rus po i vjen fundi.

Njëkohësisht ministrja dha mesazhe shprese për situatën kaotike në Ukrainë.

Ajo i bëri thirrje të pranishmëve që të mbështesin ukrainasit, duke treguar solidaritetin dhe për të mbrojtur të drejtën.

Fjalimi i plotë:

Zoti President,

Udhëheqësit rusë pëlqejnë të flasin për historinë dhe rolin e vendit të tyre në të. Dhe Rusia sigurisht që ka shumë për të qenë krenare gjatë historisë së saj.

Por vendet dhe liderët e tyre gjykohen mbi të gjitha nga aftësia e tyre për të mësuar nga e kaluara dhe veprimet e tyre në të tashmen.

Dhe për momentin, Rusia nuk ka asgjë për të qenë krenare. Me veprimet e saj të gabuara, me politikën e saj katastrofike dhe me luftën e saj kriminale, Rusia është izoluar dhe fajëson vetëm veten për këtë. Sa më shpejt që rusët e zakonshëm ta kuptojnë këtë, aq më shpejt do të ndalet kjo çmenduri.

Kolegë,

Kjo luftë duhet të marrë fund dhe do të marrë fund.

Por fundi që ne parashikojmë është fundi i agresionit, jo fundi i rendit botëror të bazuar në rregulla.

Është fundi i pranisë së trupave ruse në Ukrainë, jo fundi i jetës atje.

Është fundi i vuajtjeve të panevojshme, jo fundi i shpresës.

Duhet të ketë dhe do të ketë një të ardhme me një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme, me një Ukrainë të lirë dhe të sigurt, sovrane dhe me integritetin e saj territorial të rivendosur, dhe ne presim me padurim ditën, shpresoj së shpejti, të fillimit të një procesi shërimi. dhe rindërtim.

Por derisa të vijë ajo ditë, Ukraina dhe populli i saj meritojnë të gjithë mbështetjen tonë politike, ekonomike dhe ushtarake, të gjithë solidaritetin tonë të vazhdueshëm në rezistencën e tyre heroike për të mbrojtur veten, për të mbrojtur të drejtën dhe të drejtën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − seven =