23 ??????? 2007. ?????? ??????????? ???????????? ????????????? ?? ??????? ???????? ? ????????? ?????? ???????? ????? (????? ???????) ?? ?????????????? ???????? ??????? ????????????? ??????????? ????????? ?? ? ???????? ???? ???? ??????.

Provokon ish-presidenti rus dhe krahu i djathtë i Putin: E gjithë Ukraina do të digjet, nëse SHBA…!

Ish-presidenti rus Dmitry Medvedev tha se furnizimi i Ukrainës me sisteme armësh gjithnjë e më të avancuara teknologjikisht vetëm sa do të provokojë më shumë bombardime hakmarrëse nga Rusia nën sferën e doktrinës bërthamore ruse.

“E gjithë Ukraina që mbetet nën kontrollin e Kievit do të digjet”, tha Medvedev në një intervistë me shkrim me gazetaren Nadana Fridriksson.

Gazetari pyeti Medvedevin (i cili, si nënkryetar i Këshillit të Sigurimit të Rusisë, është bërë një nga zyrtarët rusë më agresivisht luftarak kundër Perëndimit, nga pushtimi rus i Ukrainës e tutje) nëse përdorimi i sistemeve të armëve me rreze të gjatë nga ukrainasit ka të ngjarë ta çojë Rusinë drejt negociatave me Kievin.

Rezultati do të jetë saktësisht i kundërt,” iu përgjigj Medvedev komenteve që Fridriksson postoi në profilin e saj në shërbimin e mesazheve të çastit Telegram.

“Vetëm disa nga të çmendurit atje, dhe ka shumë prej tyre, si në Shtëpinë e Bardhë ashtu edhe në Capitol Hill, mund të bëjnë një pretendim të tillë.”

Pentagoni njoftoi të premten se nje raketë e re që do të dyfishonte rrezen e gamës së bombardimeve të Ukrainës është përfshirë në një paketë ndihme ushtarake prej 2.175 miliardë dollarësh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 14 =