Shtrenjtimi i vezëve i bën banorët e këtij shteti të nxitojnë të blejnë pula online

Kostoja e vezëve është rritur në mbarë botën gjatë vitit të kaluar pasi gripi i shpendëve shkatërroi kopetë e pulave dhe pasojat nga lufta e Rusisë me Ukrainën rritën çmimet e energjisë dhe ushqimit të kafshëve.

Në Shtetet e Bashkuara, çmimet e vezëve kanë tejkaluar shumë rritjen e artikujve të tjerë ushqimorë, duke u rritur me afro 60% në 12 muajt deri në dhjetor në krahasim me një vit më parë. Në Japoni, çmimet e shitjes me shumicë kanë arritur një rekord të lartë.

Në Zelandën e Re, e cila konsumon më shumë vezë për person se shumica e vendeve, situata është përkeqësuar nga një ndryshim në rregulloret e bujqësisë. Dhe rritja e kostove ka ndezur një furi, me njerëzit të kërkojnë për pula në internet në mënyrë që të mund të sigurojnë vetë furnizimet e tyre të lëndës kryesore të qilarit.

Të martën, faqja popullore lokale e ankandeve Trade Me tha për CNN se kërkimet për pula dhe pajisje që lidhen me kujdesin ndaj tyre, ishin rritur me 190% këtë muaj, krahasuar me të njëjtën periudhë të një muaji më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + twelve =