ITALI/ Raportohen 12 të zhdukur, Ministri i Brendshëm italian: Njerëzit nën baltë, situatë e rëndë dhe e vështirë

“Ka vështirësi në operacionet e shpëtimit sepse kushtet klimatike janë shumë kërkuese. Ne po dërgojmë automjete si nga deti ashtu edhe për fluturimet ajrore. Jam në kontakt të ngushtë me kryeministren italiane Giorgia Meloni dhe kolegët e mi, ministra. Është një situatë në zhvillim, shumë serioze, për të ndjekur. Për çdo vdekje do të ketë deklaratë”, tha ministri i Brendshëm Matteo Piantedosi nga salla e operacionit të zjarrfikësve, nga ku po vijon operacionet e shpëtimit të rrëshqitjes së dheut në Casamicciola.

Kreu i mbrojtjes civile, Fabrizio Curcio, u tha gazetarëve në Napoli që të ndiqnin situatën e rrëshqitjes së dheut në Ischia, raportojnë mediat e huaja.

“Nuk ka numra nga ne, janë numrat e prefekturës, pikërisht për të shmangur konfuzionin. Është prefekti ai që i përcakton numrat pasi mund të jenë konstatuar situatat, edhe sepse pas numrave ka njerëz për momenti, deklarimet mbi numrat janë ato të prefektit”, tha Curcio.

Prefekti Claudio Palomba raportoi 12 njerëz të zhdukur, ku disa familje janë tashmë në sallën sportive të ishullit dhe do të akomodohen në ambientet e hotelit.

“Është një tragjedi në fakt sepse është një komunitet i goditur rëndë nga një ngjarje e rëndësishme. Ne do t’i shohim kufijtë e tragjedisë nga pikëpamja njerëzore tani, por sigurisht që është një tragjedi sepse në vetvete këto ngjarje janë tragjike. Ju mund ta shohësh tashmë në foto dhe nga raportet që kemi nga reaguesit e urgjencës, është një situatë e ndërlikuar në një ditë të ndërlikuar”, shton Curcio.

/Shqiptarja.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 2 =