Requiem për Anna Lindh.

Arjan Basha

Me 11 shtator 2003 nje serb me emrin Mihajlloviç, me urrjetjen primitive ne sy e shpirt dhe thike ne dore u versul ne befasi ndaj Anna Lindi-it qe po bente pazarin ne nje shitore te Stokholmit.
Dhe e goditi disa here Annen e qeshur.
Kush ishte ai vrases ?
Nga ishte ai?
Pse ?
Keto ishin pyetjet qe njerezia benin jo vetem ne Suedi, por anembane botes.
Dhe pergjigja erdhi shpejt. Agresori vrases ishte nje serb. Nje Mihajlloviç serb. Sa mihajlloviçër te tille, kriminele e vrases ka ne serbi, veç Zoti e di.
Sepse atje lindin mihajlloviçer gjakatar çdo dite. Sepse toka serbe eshte e helmuar nga shovinizmi dhe urrejtja ndaj popujve te tjere. Ndaj lindin dhe rriten te tille mihajlloviçer.
S’ka rendesi në e kane emrin drazha, mihajllo apo sllobo. Ata jane mihalloviçer vrases.
Ata urrejne perendimin. Ata urrejne nga lindja ne vdekje shqiptaret. Ata urrejne të gjithe ata qe thone nje fjale te mire per shqiptaret.
Anna Lindh. Ministre e Puneve te Jashtme te Suedise kishte denuar genocidin serb ndaj shqiptareve.
Prandaj mihajlloviçi serb e urrente per vdekje dhe e sulmoi pabesisht, paburrerisht, si nje qen i terbuar.
Disa deshen ta shperlajne mihajlloviçin, e ta nxjherrin te çmendur. Vertet ai ishte i çmendur. Por, nga shovinizmi dhe urrejtja.
Zhdervillimi i ngjarjeve treguan se ai e kishte pergatitur vrasjen dhe priste vetem rastin e pare.
Ne kodin e shqiptareve eshte e palejueshme te sulmosh nje femer. Eshte e denueshme te vrasesh nje grua. Eshte turperim ne jete te jeteve te besh nje gjëme ndaj nje zonje të pafajshme, si krimi që kreu mihajlloviçi serb.
Në pervjetorin e vrasjes se mikes se shqiptareve Anna Lindh, shqiptaret e kujtojne zonjen e ndritur dhe ministren e shtetit te Suedisë .
Ne lutemi per Annen :
Qoftë i lehte dheu ku Anna pushon, e përjetësisht pushoftë ne paqën e perjeteshme !
REQUIESCAT IN PACE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 4 =