Shifra të frikshme për Mark Zuckerberg, multimiliarderi humbi gjysmën e pasurisë në një vit!

Ndonëse viti 2022 i kanë mbetur edhe 3 muaj, Mark Zuckerberg ka humbur tashmë më shumë se gjysmën e pasurisë së tij këtë vit.

Deri më tani, themeluesi i Facebook ka parë 71 miliardë dollarë të zhduken nga pasuria e tij neto që nga 1 janari, sipas Bloomberg.

Zuckerberg kishte 142 miliardë dollarë vetëm një vit më parë. Krahasuar me fillimin e vitit, themeluesi i Facebook ka rënë me 14 pika në listën e Bloomberg, duke e vendosur atë në pozicionin e tij më të ulët që nga viti 2014.

Pjesa më e madhe e humbjes i është atribuar ristrukturimit të kompanisë më të madhe të Mark nga Facebook në Meta. Dhe në shkurt, Facebook raportoi zero rritje të përdoruesve mujorë, që u përkthye në 31 miliardë dollarë humbje në një ditë të vetme.

Zuckerberg ka pranuar se projekti do të humbasë shuma “të konsiderueshme” parash gjatë tre deri në pesë vitet e ardhshme, vuri në dukje Bloomberg.

Ndërsa Mark Zuckerberg tani ndodhet në vitin e tij më të keq, ai të paktën është në shoqëri të mirë. Shumë miliarderë të tjerë të teknologjisë kanë humbur sasi të mëdha të pasurisë së tyre këtë vit.Jeff Bezos ka humbur 46 miliardë dollarë, ndërsa Larry Page ka parë zhdukjen e 34 miliardë dollarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =