“Do vijmë natën befas”, Gjenerali i mbrojtjes në Greqi i kundërpërgjigjet Turqisë: Askush nuk mund të na prekë

Njësitë dhe pikat e vëzhgimit të Evros u vizituan të mërkurën nga kreu i GEETHA, gjenerali Konstantinos Floros . Më pas kreu i GEETHA inspektoi masat e vëzhgimit përgjatë kufirit në prefekturën e Evros.

Drejtuesi i GEETHA-s , duke iu drejtuar tubimeve të shumta të personelit të formacioneve vendore, dha urdhra dhe udhëzime për vigjilencë dhe përgatitje të vazhdueshme për kryerjen e misionit.

Siç tha ai “ qëllimi ynë është të ruajmë atë që na lanë të parët tanë” dhe shtoi “ askush nuk mund të na prekë për sa kohë që Forcat e Armatosura bëjnë atë që po bëjnë ”, ndërsa theksoi se “nuk do të lëmë asnjë grimcë greke. toka të humbasë” .

Muaj më parë, Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan ndodhej për vizitë zyrtare në Bosnje-Hercegovinë, nga ku bëri deklarata për Greqinë. Gjatë një konference të përbashkët për shtyp bëri disa deklarata duke dhënë edhe një mesazh se do të bëjnë atë që është e nevojshme nëse sipas tij, vijojnë kërcënimet e  paligjshme të Greqisë.

Sipas mediave greke, bëri deklarata provokuese ndërsa shtoi se “bllokimi i avionit turk nga radarët grek nuk është ogur i mirë”. Për shprehjen se mund të vijnë befas një natë, Erdogan është frymëzuar nga teksti i një kënge të vitit 1974 që i referohet pushtimit turk të Qipros.

Presidenti turk shtoi se “Greqia po merr masat e saj”, ndoshta duke iu referuar lëvizjeve të fundit në fushën e armatimit nga forcat e armatosura greke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + one =