Meta: Sulmet kibernetike kanë nisur në maj 2021, qeveria nuk veproi

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka kërkuar që të bëhet transparencë lidhur me masat që janë marrë kundër sulmit kibernetik.

Meta i bëri thirrje prokurorisë që të hetojë për veprimet dhe mosveprimet për kërcënimin e sigurisë kombëtare përmes sulmeve kibernetike.

Sipas ish-presidentit kryeministri Rama ka pasur dijeni për sulmet që prej maj 2021 dhe nuk janë marrë masa.

Madje, Meta kujtoi se kryeministri në maj 2021 u kërkoi bankave të nivelit të dytë që të bëheshin pjesë e shërbimeve të e-Albania.

Përmes këtij rikujtimi, Meta tha se dëmi i sulmit do të ishte qenë më i madh nëse vetë bankat dhe Banka e Shqipërisë nuk do ta kishin refuzuar këtë kërkesë të Ramës.

“Rama duke e ditur këtë situatë prej kohësh, në 6 maj 2021 kërkoi t’u impononte bankave kryerjen e shërbimeve përmes e-Albania. Gjë që u refuzua prerë nga Banka e Shqipërisë dhe bankat e tjera. Të mos harrojmë se kjo kërkesë vinte pas goditjeve dhe hakërrimeve masive. Ekspertët e Microsoft theksojnë se hakerat kanë depërtuar në e-Albania që na maj 2021”, u shpreh Meta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve + 16 =