Austriakët në rrugë për shkak të kostos së lartë të jetesës

Dhjetëra-mijëra njerëz të pakënaqur me mosveprimin e qeverisë në luftën kundër rritjes së kostos së jetesës dolën në rrugët e Vjenës dhe tetë qyteteve të mëdha austriake sot.

Federata austriake e sindikatave OEGB ka bërë thirrje për protesta në të gjithë vendin kundër qeverisë së koalicionit, të cilën ata e akuzojnë se “duke parë me qetësi rritjen e kostos së jetesës”.

Sipas të dhënave të OEGB, rreth 20 mijë austriakë janë mbledhur në protestën “Ulja e çmimeve” në qendër të Vjenës. Policia nuk pranoi të jepte të dhëna për numrin e njerëzve të mbledhur.

Rreth 10.000 njerëz protestuan në Linz, Bruck an der Mur, Salzburg, Innsbruck, Klagenfurt, St. Polten, Eisenstadt dhe Bregenz, sipas sindikatës.

Presidenti austriak Alexander Van der Bellen njoftoi në rrjetet sociale se qëndrimi i tij nuk e lejon të bashkohet me protestën, por shprehu solidaritetin me protestuesit.

“Solidariteti nuk duhet të ndihet vetëm në zemër por mbi të gjitha në portofolin e atyre që nuk dinë të përballojnë shpenzimet”, ka shkruar Van der Bellen në rrjetet sociale.

Kryetari i Vjenës, Mihael Ludvig, tha se rritja e çmimeve paraqet një sfidë të madhe për një pjesë të madhe të popullsisë dhe shprehu mbështetjen e tij për kërkesat e sindikatës për rritje të pagave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − twelve =