Balla: SPAK duhet të japë përgjigje, po vonon për ‘Gërdecin’ , ‘Partizanin’ dhe ‘CEZ’, të hetohet Sali Berisha

Kreu i Grupit Parlamentar të PS Taulant Balla i bëri thirrje SPAK që të hetojë Sali Berishën, i akuzuar nga SHBA për korrupsion dhe i shpallur “non-grata”.

Ndërkohë Balla shtoi se drejtësia po vonon në disa çështje të rëndësishme si “Partizani”, “Gërdeci” dhe çështja e “ÇEZ”.

“E para është që kallëzimet me kompleksin Partizani, aferën e OSSH apo cështje që do ti thoja ndër më të rendesishmet për drejtësinë, duan një përgjigje të shpejtë nga SPAK, dhe që natyrshëm është që nëse ato vonohen parimi i drejtësisë së vonuar dhe mohuar eshtë i njëjtë edhe për këtë rast. Përshendes faktin që prokuroria po punon dhe ti kerkoj shpejtësi me këto cështje, me personat e veshur me pushtet.

Një kerkesë e kahershme që lidhet me shpalljen e Sali Berisha i përfshirë në korrupsion në nivele të lartë nga SHBA, bësoj që SPAK I duhet ti japë një përgjigje kësaj cështje, të filloj hetimet dhe shoqëruar me kërkesën e SHBA.

Është e papranueshme që për një shtet partner, strategjik të Shqipërisë, Berisha këtu në Shqipëri nuk shoqërohet me hetime të thella. U deklarua që ka hetime për kompleksin. Ne respektojmë pavarësinë e sistemit të drejtësisë dhe SPAK”, deklaroi Balla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + five =