Dita e parë si kryeministre e Britanisë, zotimi i parë i Liz Truss

Liz Truss zotohet të trajtojë krizën e energjisë, ku në ditën e parë si kryeministre e Britanisë ka premtuar se do të merret me rritjen e kostove dhe do të ulë taksat, shkruan BBC.

Plani i saj, i caktuar për t’u shpallur të enjten, pritet të përfshijë një ngrirje të faturave të energjisë, megjithëse saktësisht se si do të funksiononte është ende e paqartë.

Në fjalimin e saj të fitores, Truss premtoi një program “të guximshëm” të uljes së taksave për të rritur ekonominë në rënie dhe për të parandaluar rënien e MB në recesion.

Ajo do të marrë zyrtarisht frenat e pushtetit të marten. Vendimi më i ngutshëm i Truss si kryeministre do të jetë mënyra më e mirë për të mbrojtur familjet dhe bizneset nga çmimi ndërkombëtar në rritje i energjisë.

Sipas planeve të saj, kuptohet që firmat e energjisë do të jenë në gjendje të marrin kredi të mbështetura nga qeveria, të cilat do t’i përdorin për të ngrirë ose ulur faturat e klientëve. Kreditë do të paguhen nga faturat gjatë 10-20 viteve të ardhshme.

Biznesit të vogël pritet gjithashtu t’u ofrohet një lehtësim i faturave të energjisë, megjithëse detajet mund të mos përfshihen në njoftimin e së enjtes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + 18 =