Si të jesh më produktiv duke punuar më pak

Puna si një funksion linear

Shumica prej nesh, për pjesën më të madhe të jetës sonë, e konceptojnë punën si një funksion linear. Ajo që dua të them me “lineare” është se sasia e prodhimit produktiv që krijoni është drejtpërdrejt proporcionale me numrin e orëve që futni. Pra, duke punuar për dy orë do të prodhojë dy herë rezultate sesa një orë. Dhe tetë orë do të prodhojnë katër herë më shumë se dy orë.

Puna që prodhon kthime zvogëluese (ose edhe negative).

Imagjinoni që keni dalë jashtë dhe keni bërë vrap për 10 minuta. Kjo do të ishte një gjë e shëndetshme për të bërë. Tani imagjinoni se keni dalë jashtë dhe keni vrapuar për 20 minuta. Do të ishte gjithashtu e shëndetshme, por jo domosdoshmërisht do të ishte dy herë më e shëndetshme se 10 minutat. Po sikur të vraposh për një orë? Epo, patjetër që do ta shtynit veten, por shanset janë që të shihni akoma shumicën e përfitimeve nga ato 10 minutat e para të stërvitjes.

Pikat e levës dhe ngritjes

Pra, përsëri, jo e gjithë puna është krijuar e barabartë. Çdo biznes, punë ose projekt ka atë që unë e quaj një pikë levash që e bën menjëherë çdo gjë tjetër që bëni më efektive. Nëse jeni menaxher ekipi, mund të jetë një ritual që krijoni për të mbajtur moralin e lartë midis punëtorëve tuaj. Nëse jeni programues, mund të jetë duke edukuar veten për lloje të reja të bazave të të dhënave. Nëse punoni në shitje ballë për ballë, mund të jetë duke e njollosur pamjen tuaj dhe duke mësuar se si t’i kuptoni klientët tuaj në një nivel emocional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 2 =