72 vjeçarja që “ndaloi” plakjen me ushtrime fizike dhe dietë të shëndetshme

Ndërsa disa njerëz plaken më ngadalë se të tjerët, një fanse e fitnesit, Norma Ëilliams, duket sikur di ta ndalojë kohën.

Në moshën mbi 70-vjeçare, ajo duket si modele. Dhe ajo ka një mesazh të rëndësishëm që dëshiron ta ndajë me të tjerë – “Trupi mund të përmirësohet me kalimin e moshës nëse kujdeseni për të”.

Ajo nuk kishte gjithmonë një trup të tillë. Që nga fëmijëria e saj, Norma nuk kishte zakone të shëndetshme dhe ndihej e tepërt. Në moshën 28-vjeçare ajo filloi të ndryshojë stilin e jetës. Meqenëse shumica e njerëzve nuk mund t’i ndryshojnë zakonet e jetës brenda natës, ka qenë një udhëtim që Norma ende vazhdon ta përjetojë, transmeton Klankosova.tv.

Teksa po ndryshonte stilin e jetës, vuri re se jeta e saj filloi të ndryshonte dhe pamja e saj u përmirësua. Më në fund, ajo arriti një pikë ku ishte e lumtur me veten.

Ajo thotë se trupi i saj është perfeksionuar për shkak të ushtrimeve të rregullta. Ajo kryen ecje të shpejtë 4 herë në javë dhe ndjek palestrën dy herë në javë. Norma gradualisht po rritte regjimin e saj të stërvitjes dhe përmirësoi dietën e saj në përputhje me rrethanat. Jo shumë kohë më parë, ajo mund të hante një qese me patate të skuqura dhe shumë biskota të madhësisë familjare, por vazhdoi të punonte me veten.

Norma beson se trupi ynë nuk meriton asgjë përveç respektit, dhe ne shpesh abuzojmë me të, por për sa kohë që përpiqemi të bëjmë ndryshime pozitive, trupi ynë na shpërblen. Pra, pavarësisht nga lëkura e thellë, rrudha dhe strijat, është koha të doni veten dhe trupin tuaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − eight =