Njeriu kryesor i prodhimit të raketave Tajvaneze u gjet i vdekur në hotel

Zëvendës kreu i departamentit të kërkimit dhe zhvillimit të ministrisë së mbrojtjes së Tajvanit, i cili drejtoi prodhimin e raketave, është gjetur i vdekur në një hotel në Pingtung, në jug të Tajvanit, sipas Agjencisë Qendrore të Lajmeve zyrtare.

Ou Yang Li-hsing, nënkryetari i Institutit Kombëtar të Shkencës dhe Teknologjisë Chung-Shan të ushtrisë, ishte 57 vjeç. Shkaku i vdekjes së tij nuk dihet, raportoi CNA.

Ou Yang, i cili ishte përgjegjës për projekte të ndryshme të prodhimit të raketave, ishte në një udhëtim pune në Pingtung.

Institucioni në pronësi të ushtrisë po punon për më shumë se dyfishimin e kapacitetit të tij vjetor të prodhimit të raketave në afërsisht 500 këtë vit pasi ishulli forcon fuqinë e tij luftarake mes asaj që e sheh si një kërcënim ushtarak në rritje nga Kina, sipas Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =