Bordi ul çmimet e karburanteve, benzina 8 lekë më pak

Bordi i Transparencës ka vendosur të ulë sërish çmimet e karburanteve.

Benzina do të tregtohet 8 lekë më pak, me 199 lekë/litri nga 207 lekë nga vendimi i datës 2 gusht.

Nafta do të tregtohet me 220 lekë për litër, nga 221 lekë që ishte më parë.

Gazi ka mbetur i pandryshuar në 81 lekë për litër.

Çmimi i naftës së papërpunuar në bursa, treguesi Brent, ka rënë së fundmi në rreth 94 dollarë për fuçi, duke arritur në nivelet e para sulmit të Rusisë ndaj Ukrainës, pas të cilit, Brent arriti deri në 130 dollarë për fuçi.

Mos rënia e naftës në tregun vendas me të njëjtat ritme si treguesi Brent në bursat ndërkombëtare ka krijuar shqetësim te konsumatorët dhe shoqatat e biznesit, që kërkojnë transparencë dhe reflektim të çmimeve në tregun vendas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 5 =