Kupa e Botës në Katar, stadiumet do të mbrohen nga dronët

Shënimi njeri me njeri do të kombinohet me sigurinë drone me drone në Kupën e Botës FIFA të këtij dimri në Katar. Mjetet ajrore pa pilot do të ndihmojnë në mbrojtjen e vendeve. Fortem Technologies do të sigurojë dronët interceptues, pas një marrëveshjeje me ministrinë e brendshme të Katarit.

Ai thotë se marrëveshja pasqyron frikën në rritje rreth kërcënimit që paraqesin sulmet e mundshme me dron në përgjithësi. Fortem thotë se sistemi i tij është një mënyrë e sigurt për të rrëzuar dronët në vende të ndërtuara, duke reduktuar rreziqet e dëmtimit që mund të shkaktohen nëse përdoren armë.

Dronët interceptorë autonome, të drejtuar nga radari, të quajtur DroneHunters nga firma, trajtojnë dronët e vegjël të konsumit duke gjuajtur rrjeta për të kapur dronin e synuar, i cili më pas mund të transportohet në një vend tjetër. Për dronët më të mëdhenj, një rrjetë lëshohet në objektiv, e cila lidhet me një parashutë, duke ngadalësuar objektivin e ngatërruar dhe duke e detyruar atë në tokë.

Objektivat identifikohen duke përdorur një “seri radarësh shumë të vegjël që shpërndahen në të gjithë vendin, duke krijuar një pamje të plotë të hapësirës ajrore drejt e në ajër”, tha për BBC shefi ekzekutiv dhe bashkëthemeluesi i Fortem, Timothy Bean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − 8 =