Gjermanët nisin kursimin e energjisë – Augsburgu bëhet shembull. Dritat e rrugëve të fikura, ndërtesat publike në errësirë

Dritat e rrugëve të fikura, ndërtesat publike në errësirë dhe shatërvanët publike të mbyllur.

Ky është realiteti i ditëve të fundit në qytetin bavarez, Augsburg, një orë larg Mynihut. Augsburg, është ndër qytetet e parë në Gjermani, që nisur kursimin e energjisë.

Ndërkohë, qytetarët e përkrahin këtë vendim.

Për kryebashkianen e Augsburg, ky është një mesazh për të gjithë qytetarët, të cilët duhet të kuptojnë se po jetojnë në kohëra të vështira.

Por, ndërkohë sfidë mbeten pishinat publike, që në këtë periudhë të nxehti janë mëse të nevojshme. Sipas kryebashkiakes, vetëm këto pishina përbëjnë rreth 10% të kërkesës për energji të gjithë qytetit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 3 =