Çmimi i naftës më i larti në 40 vjet në Britani të Madhe

Çmimet janë duke vazhduar të rriten me normën më të lartë në më tepër se 40 vjet.

Në Britani të Madhe çmimi i naftës dhe derivative të saj dhe i ushqimit është ngritur më së shumti, raporton BBC.

Inflacioni ka shkuar në 9.4 përqind në 12 muaj derisa nga maji në qershor prej 9.1 përqind, ka konfirmuar Zyra Kombëtare e Statistikave.

Nafta është ngritur prej 18.1 pound për litër nga qershori, derisa edhe çmimi i qumështit, djathit dhe vezëve është ngritur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 4 =