BUKURIA KA PUSHTET…

(Rezi Reçi: Sipas një interviste me Zija Çelën, realizuar rreth njëzet e pesë vjet më parë.)
Bukuria ka pushtet suprem. Sidomos për shkrimtarin, të cilin gjithnjë e tërheq, por dhe gjithnjë e krijon.
Ma merr mendja se edhe në çastet e fundit, atëherë kur të vijë ora e vështirë për me kalue nga kjo botë në botën tjetër, do të më shfaqen të gjitha zonjat dhe zonjushet e hirshme, ato bukuri që adhurova me sy. E ndoshta do të më japin dorën dhe do të më ndihmojnë që atë shtegun e ngushtë ta përshkoj sa më lehtë. Gjej rast të kërkoj ndjesë për sa nuk munda me pasë tërheqje më shumë.
Po, bukuria ka pushtet suprem. Ajo vërtet nuk të ngjall së vdekurish, por të mban fort, pa lejuar që shpirtërisht të vdesësh për së gjalli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − fourteen =