Rusët nisin rekrutimet, si po i “mashtrojnë” ukrainasit në Mariupol

Pushtuesit rusë po kryejnë mobilizim të fshehtë në Mariupol duke u ofruar burrave punë në një kompani sigurie. Kështu ka thënë Petro Andriushchenko, këshilltar i kryebashkiakut të Mariupolit në një mesazh në Telegram.

“Pushtuesit po përdorin shpikje të reja për të siguruar mobilizimin e fshehtë në Mariupol. Aktualisht, ata po e bëjnë këtë nëpërmjet ‘punësimit në një kompani sigurie’.

Ofertat dhe lajmërimet u shfaqën në të gjithë qytetin. Megjithatë, askush nuk u thotë burrave se do t’u duhet të ruajnë llogoret në vijën e parë”, shkruan Andriushchenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 3 =