Blinken ngushëllon popullin shqiptar për vdekjen e ish-presidentit Nishani

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken ka shprehur ngushëllime për vdekjen e ish-presidentit të Shqipërisë, Bujar Nishani.

Ai në një postim në Twitter ka shkruar se kontributi i Nishanit për marrëdhëniet Shqipëri-SHBA do të jenë trashëgimia e tij.

“Ndajmë dhimbjen e popullit shqiptar për ndarjen nga jeta të ish-presidentit Bujar Nishani. Kontributet e tij në marrëdhëniet SHBA-Shqipëri dhe partneriteti ynë i qëndrueshëm do të lënë një trashëgimi të qëndrueshme”, ka shkruar Blinken.

Nishani ka ndërruar jetë më 28 maj, nga komplikimet shëndetësore si pasojë e betejës me COVID. Ai ishte 56-vjeç.

Ai u zgjodh president i Shqipërisë në vitin 2012 dhe shërbeu në këtë pozitë deri më 2017. Ishte avokues për njohjen ndërkombëtare të Kosovës dhe të përfshirjes së saj në nismat rajonale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 12 =