Nga Vladimir BEJA –
– Hiqni perfundimisht Ligjin e Luftes me Shqiperinë!
-Stop presionit ndaj Qeverise Shqiptare, për perdorim Veto-je ndaj Integrimit të Shqiperise në BE!
– Pranoni Njohjen e Çeshtjes Çame si problem dypalësh për zgjidh je, deri në Gjykaten Nderkombetare të Drejtesise në Hagë!
– Reciprocitet dhe jo vlersim të një anshëm në ridiskutimin e Marrveshjes për Ndarjen e Detit, në zbatimin me rigorozitet të Konventes Nderkombetare për Detin , duke respektuar Historine e dokumentacionet respektive midis dy vendeve, që nga Protokolli Firences e deri më Sot ! Çdo mosdakortesi midis Paleve, t’i dergohet për gjykim, Gjykates Nderkombetare të Hamburgut, si e vetmja Gjykate e specializuar për Ndarjen e Detit !
Mosrespektimi nga Greqia I ketyre kushteve, s’eshte gje tjetër, veçse një Teater I vjeter Grek , qysh pas Luftes se II boterore, i interpretuar në menyren më të shemtuar nga aktore të rinj të Diplomacise Greke