“Nuk kam pasur kurrë kaq turp për vendin tim”/ Diplomati rus i OKB-së në Gjenevë jep dorëheqje

Boris Bondarev ishte një diplomat rus për dy dekada. Së fundmi si këshilltar i OKB-së në Gjenevë. Tani ai ka dhënë dorëheqje. Në një letër lamtumire, ai shpjegon pse të fuqishmit donin luftë dhe se si Ministria e Jashtme ruse ka ndryshuar për keq, shkruan Blick.ch transmeton “Bota sot”.

Këshilltari rus i OKB-së Boris Bondarev ka dhënë dorëheqjen. Në një deklaratë të botuar fillimisht nga organizata UN Watch me bazë në Gjenevë, ai tha: “Kam punuar si diplomat për 20 vjet dhe kam parë ndryshime të ndryshme në drejtimin e politikës së jashtme. Por kurrë nuk kam pasur aq turp për vendin tim sa më 24 shkurt të këtij viti”. Ishte dita kur filloi pushtimi rus i Ukrainës.

Lufta nuk është vetëm një krim kundër ukrainasve, por edhe kundër rusëve. Operacioni “Z” shuan të gjitha shpresat për një shoqëri të begatë dhe të lirë në vendin tonë.

“Ata duan të jetojnë në pallate pompoze, pa shije

Ata që bëjnë këtë luftë do të donin vetëm një gjë: “Të qëndrojnë në pushtet përgjithmonë, të jetojnë në pallate pompoze, të çuditshme, të lundrojnë në jahte dhe të kenë pushtet të pakufizuar dhe të qëndrojnë të pandëshkueshëm përgjithmonë”. Për ta arritur këtë, ata duan të sakrifikojnë aq jetë sa është e nevojshme. Mijëra ukrainas dhe rusë kanë vdekur tashmë për këtë.

Bondarev vazhdon: “Me keqardhje pranoj se gënjeshtrat dhe joprofesionalizmi në Ministrinë e Jashtme ruse janë rritur në mënyrë të vazhdueshme gjatë njëzet viteve të fundit.” Megjithatë, vitet e fundit është bërë edhe katastrofike. Në vend të informacionit, analizave dhe raporteve objektive, punonjësit tani kanë në dispozicion materiale propagandistike, të shtypura në gazetat sovjetike të viteve 1930. “Është krijuar një sistem që mashtron veten”, shkruan Bondarev.

“Rusia nuk ka më aleatë”

Në letrën e tij të lamtumirës, ​​këshilltari i OKB-së flet konkretisht për shefin e tij, ministrin e Jashtëm Sergei Lavrov (72): “Në 18 vjet ai u shndërrua nga një intelektual i stërvitur mirë, për të cilin kolegët mendonin shumë, në një person që vazhdimisht bën kontradiktore. deklarata dhe mbështet botën Armët bërthamore të kërcënuara!»

Sot Ministria e Jashtme nuk është më për diplomaci. Gjithçka ka të bëjë me gënjeshtra, urrejtje dhe luftënxitje. “Rusia nuk ka më aleatë dhe askush nuk është fajtor për këtë, përveç politikave të saj të pamëshirshme.” Bondarev konfirmoi letrën e tij për agjencinë e lajmeve Associated Press.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =